default-logo-hv2xx.png

Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

Een overheerlijk vegetarisch recept van ”de hippe vegetariër”! Dit heerlijke recept konden wij niet alleen voor ons zelf houden.

De Hippe Vegetariër (bezoek website door op de link te klikken)

Risotto is een van mijn all time favorieten. Heerlijk comfortfood dat altijd goed is. Dit recept voor risotto met geroosterde paprika, paddenstoelen en walnootcrunch is een aanrader! De paprika Van Eigen Bodem zorgt voor een licht zoete en frisse touch, de paddenstoelen voor de aardse smaak en de walnoten zijn een krokante toevoeging aan het gerecht!

Ingrediënten

Voor 2 personen
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram risotto rijst
½ bouillonblokje, opgelost in 0,5 liter water
2 rode paprika’s
100 gram paddenstoelenmix, in reepjes
50 gram walnoten
zout en peper naar smaak
olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier en plaats ze voor 30 minuten in de oven of tot ze flinke zwarte randjes krijgen. Dit is niet erg, want de velletjes gaan we verwijderen.
  3. Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze eerst een minuut of twee afkoelen. Leg ze vervolgens in een kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.
  4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor een minuut.
  5. Voeg de rijst en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.
  6. Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze opgelost is, voeg je de andere helft toe.
  7. Als de paprika’s genoeg afgekoeld zijn, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  8. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde paprika erdoorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  9. Verdeel over twee borden en kruimel de walnoten eroverheen.

Heb jij dit recept gemaakt? Stuur ons een foto van het resultaat! We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *